Július 1-től bővül a fizetős zónák száma Szegeden

Belföld, 2023.06.26

A parkolójegy kiadó automatákat már telepítették, sőt egy papírt is elhelyeztek rajtuk, amely arra figyelmezteti az autósokat, hogy néhány nap múlva bővül a fizetős parkolók száma Szegeden.

Parkolóautomata Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése még tavaly döntött arról, hogy bővíti a fizető parkolóhelyek számát a vármegyeszékhelyen. A jelenlegi sárga zóna területe kisebb mértékben bővül, viszont új kék és lila parkolási zónák kerülnek bevezetésre.  

Ezzel a döntéssel gyakorlatilag a Temesvári körútig fizetőssé válik a parkolás Szegeden, de persze nem csak itt szűnik meg az ingyenes parkolás lehetősége. Többek között a Torontál téren, valamint a Szent-Györgyi Albert utcában is fizetni kell majd a parkolásért július 1-től, amely az önkormányzat szerint részben a lakossági igények miatt merült fel, mert az itt lakók közül sokan zsúfoltságra panaszkodtak. Fontos tudni, hogy az övezeten belül lakóhellyel rendelkező természetes személyeknek, mint jármű üzembentartóknak lehetőségük van a lakóhelyükhöz legközelebb eső négy utcára kedvezményes éves lakossági parkolóbérletet váltani, amelyhez azonban előzetes regisztrációra van szükség. Az SZKT tájékoztatása szerint a regisztrációra személyesen a Közkapcsolati Irodában (6720 Szeged, Arany J. u. 5. ) vagy online, az e-berlet.szkt.hu oldalon van lehetőség.  

A Szegedi Közlekedési Társaság egyébként már hónapokkal ezelőtt felfestéssel jelölte az autósoknak, hogy a város számos pontjára fizetős parkolóautomatákat fog telepíteni. Portálunk információja szerint a beszerzés azért haladt kissé vontatottan, mert az automaták beszerzése egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen mint sok mindenből, ebből is hiány volt, amelynek részben okozója lehetett a chiphiány is, ugyanakkor a beüzemelésük sem triviális.  

Az automatákat tehát kihelyezték, az éles próbaüzem pedig napokon belül elindul, az autósokat mi is arra bíztatjuk, hogy szombattól, de gyakorlatilag inkább hétfőtől legyenek nagyon körültekintőek. A SZEPARK honlapján egyébként érdemes szétnézni az árak tekintetében, hiszen azok is változnak.   

(Webrádió)

Címkék

SZKT SZEPARK Parkolás Zónabővítés Fizetős parkolás

Galériánk

Parkolóautomata Parkolóautomata
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!