Juronics Tamás rendezi Verdi Traviatáját a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Belföld, 2022.04.28

Juronics Tamás rendezésében lesz látható július végén Verdi La Traviatája a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a fesztivál saját produkcióként mutatja be az operát a Dóm téren - tájékoztatta Kertész Lilla sajtóreferens csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint Juronics Tamás csaknem harminc éve meghatározó alakja a szegedi kulturális életnek, 1993 óta áll művészeti vezetőként a Szegedi Kortárs Balett élén. A nemzetközileg elismert színpadi alkotó számos koreográfiája, táncszínházi előadása mellett különféle műfajú előadások rendezőjeként is bemutatkozott országszerte.

A prózai és musicalelőadások rendezése mellett több operát is színpadra állított már. A Szegedi Nemzeti Színház olyan nagyszabású operaprodukciói fűződnek a nevéhez, mint Berlioztól a Faust elkárhozása, Offenbachtól a Hoffmann meséi, Bartók Bélától A kékszakállú herceg vára és Verdi Rigolettója, sőt egy korábbi,az Armel Operafesztiválon közönségdíjat elnyert La Traviata-rendezés is.

A Szegedi Szabadtéri Játékok nézői tavaly Mozart Szöktetés a szerájból című izgalmas daljátékát láthatták Juronics Tamás rendezésében. A táncművész, koreográfus munkáinak kiemelten fontos részét képezi a látványos színpadkép, a világítás- és színpadtechnikai effektek összehangolása a zenemű dinamikájával - a La Traviata esetében sem lesz ez másképp - írták.

A közlemény idézi Barnák László főigazgatót, aki kifejtette, az évad előkészítésekor ígéretesen kezdődött a közös munka az olaszországi Maceratai Operafesztivállal.

A pandémiás időszak azonban olyan, előre nem látott akadályokat gördített a koprodukció útjába, amelyek ellehetetlenítették a komplex nemzetközi együttműködés megvalósítását. Ezért a Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként, önállóan viszi színre Verdi La Traviatáját. Az előadás országosan elismert operaművészek és a szegedi operatagozat kiválóságainak főszereplésével látható július 29-én és 30-án.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!