Karácsony: a Főét szerint is kompenzálnia kell a kormánynak a főváros bevételkiesését

Belföld, 2021.01.13

A Fővárosi Idősügyi Tanács után a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (Főét) is azon az állásponton van, hogy Budapest csak akkor tudja magas színvonalon ellátni fontos közfeladatait, ha a kormány kompenzálja az iparűzésiadóbevétel-kiesését - írta a főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: a budapesti munkaadók és a munkavállalók is egyetértenek abban, hogy "a kormánynak kompenzálnia kell a fővárosi önkormányzat bevételkiesését".

A főpolgármester bejegyzése szerint a Főét szerdai ülésén tájékoztatást adtak az iparűzési adó kormány általi elvonása miatt bekövetkező forráskiesés várható nagyságáról és lehetséges következményeiről.

Karácsony Gergely közölte: a tanács munkavállalói és munkáltatói oldala egyetértett abban, hogy ez az elvonás jelentős további forrásvesztést okoz a fővárosi önkormányzatnak. "A válság miatti feszített költségvetési helyzetben olyan lépésekre kényszerítené az önkormányzatot, amely jelentős kihatással lehet a vállalkozások és a lakosság által igénybe vett infrastruktúrára és közszolgáltatásokra" - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!