Karácsony: attól, hogy a CEU épülete nem tűnt el a föld színéről, még nincs benne oktatás

Belföld, 2021.09.19

Attól, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) épülete nem tűnt el a föld színéről, még nincs benne oktatás és Bécsbe kell menni egy CEU-s diplomáért - írta Karácsony Gergely közösségi oldalán vasárnap.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatója A főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnök szombaton megjelent, Az elüldözött egyetem Budapesten (Szamizdat 13.) című, a miniszterelnöki honlapon megjelent írására reagált. A miniszterelnök ebben azt írta, nyilvánvalóan nem mondtak igazat azok, akik eddig a CEU bezárásával kampányoltak, azt állítva, a magyar kormány bezáratta, elüldözte az egyetemet, ugyanis az egyetem fővárosi kampuszán csütörtökön és pénteken sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott.

A főpolgármester erre reagálva vasárnap azt írta: Orbán Viktor miniszterelnök nem tudja, "mi a különbség egy épület és egy intézmény között", és attól, hogy egy épület még nem tűnt el a föld színéről, attól abban az épületben már nincsen oktatás, "hála a fideszes fiúk által hozott jogszabályoknak".

Karácsony Gergely megjegyezte: nem csupán konferenciákat szoktak tartani a CEU budapesti épületében, hanem kutatói munka is zajlik ott, mert az engedélyezett, de az oktatás korlátozva van, "ezért kell ma Bécsbe menni egy CEU-s diplomáért".

A főpolgármester hangsúlyozta: az egyetemeket vissza fogják venni az alapítványokól, megépítik a Diákvárost és azonnal befejezik a CEU üldözését, "hogy még több tudás, meg több tudós, meg több, a mostanihoz hasonló konferencia legyen Magyarországon".
(MTI)

Címkék

Karácsony Gergely
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!