Karácsony Gergely: a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés sokkal szorosabb összekapcsolására lenne szükség

Belföld, 2023.12.21

A főpolgármester szerint a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés sokkal szorosabb összekapcsolására lenne szükség.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán csütörtökön ezt azzal kapcsolatban írta, hogy a tervek szerint márciustól külön bérletet kell venni az állami MÁV-, HÉV- és Volánbusz-járatokra Budapesten. A főpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a BKK-bérlet évek óta minden közösségi közlekedési járműre érvényes Budapesten.

Az emberek a fővárosi és az állami szolgáltatásokat is használhatják, a cégek pedig osztoznak a bérletekből származó bevételen. Mindenki jól jár. A kormány azonban azt tervezi, hogy márciustól külön bérletet kell venni az állami MÁV-, HÉV- és Volánbusz-járatokra Budapesten belül is - írta Karácsony Gergely.

Úgy fogalmazott: "Bravó. Így kell ostobaságból és kicsinyességből kicseszni sok százezer budapesti és környékbeli emberrel."

Mindenki tudja, hogy ennek éppen az ellenkezőjét kellene csinálni: a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés sokkal szorosabb összekapcsolására lenne szükség. Közös bérlet, egységes utastájékoztatás és összehangolt szolgáltatások helyett azonban az állami vonalakon járatritkítások, áremelések, visszafejlesztések történnek - fűzte hozzá.

"Maradt még néhány nap, hogy a kormány elfelejtse ezt a badarságot, és visszatérjünk a közös Budapest-bérlet fenntartását szolgáló megállapodáshoz" - tudatta Facebook-bejegyzésében a főpolgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!