Időjárás
meteoblue
TV műsor

Karácsony Gergely elmegy a Palkovics László kezdeményezte egyeztetésre a közösségi közlekedés ügyében

Belföld, 2021.11.28

Karácsony Gergely főpolgármester elmegy a Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezte hétfői egyeztetésre a budapesti közösségi közlekedés ügyében.

A főpolgármester ezt vasárnap közölte a Facebook-oldalán.

Korábban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta, hogy Palkovics László - a hétfő reggel 8 órára tervezett egyeztetésen - kész bemutatni Karácsony Gergelynek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét.

"A meghívás elfogadása esetén a kormányzati oldalról véglegesnek tekinthető szövegváltozatot a felek akár azonnal alá is írhatják majd" - közölte az ITM.

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében megjegyezte, hogy vasárnap délután másnap reggelre tárgyalni hívni valakit "finoman szólva nem elegáns, főleg, ha telekürtölöd vele a sajtót".

A főpolgármester kitért arra is, hogy a miniszter saját szavait cáfolja azzal, hogy "most hirtelenjében elküldte a támogatási szerződést, hiszen korábban azt mondta, csak az aláírásom hiányzik a folyósításhoz".

Karácsony Gergely szerint az igazi kérdés az, "miért kell az egységes ellenzéknek tiltakozni, követelőzni, akciózni, erőt mutatni ahhoz", hogy a fővárosi közlekedés hozzájusson a törvényben garantált támogatáshoz. Ráadásul - mint megjegyezte - ez is egy "igen szerény összeg", a teljes költségvetés mindössze 7 százaléka, nagyjából annyi, amit a jegyet és bérletet vásárló utasok áfaként már befizettek az államnak.

Ezzel együtt a főpolgármester azt írta: ott lesz a hétfő reggeli tárgyaláson. "Viszek magammal tollat is, hogy a budapestiek ne lássák kárát a kormány kicsinyességének" - fogalmazott bejegyzésében Karácsony Gergely.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!