Karácsony Gergely: nem érkezett az önkormányzathoz adatigénylési kérés

Belföld, 2019.06.14

A zuglói Fidesznek egyetlen adatigénylése sem érkezett a zuglói önkormányzathoz - közölte Karácsony Gergely (Párbeszéd), a kerület polgármestere pénteken az MTI-vel.

A főváros XIV. kerületének vezetője ezt arra reagálva közölte pénteken, hogy Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője sajtótájékoztatón azt mondta, bírósághoz fordult a Fidesz, mert Karácsony Gergely, Zugló polgármestere nem válaszolta meg a kerületi önkormányzat gazdálkodását érintő adatigénylési kérdéseiket, és közölte: "az átláthatóság bajnokánál egyre nagyobb a homály".

Karácsony Gergely reagálásában azt írta, Zugló valamennyi szerződése nyilvános a gazdálkodásra vonatkozó adatokkal együtt, ez utóbbiakat a zárszámadási vita keretében éppen két hete fogadta el a kerület képviselő-testülete a Fidesz-KDNP frakció jelenlétében.

A polgármester megerősítette: közérdekű adatigénylést adott be a parkolást üzemeltető kerületi önkormányzatokhoz. De a tíz fideszes vezetésű kerületből határidőre csak egytől kapott választ - írta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!