Kásler: fejlesztik a hatvani Albert Schweitzer Kórház rendelőintézetét

Belföld, 2022.02.07

Háromszázmillió forint vissza nem térítendő állami támogatásból fejlesztik a hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézetet - mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten.

Kásler Miklós sajtótájékoztatón kiemelte, a fejlesztéssel javul a kórház ellátási területén és vonzáskörzetében élők ellátása, nő a betegbiztonság.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a 2010-től a kormány 500 milliárd forintot fordított a vidéki egészségügyi ellátás fejlesztésére, amely révén 23 rendelőintézet, 34 mentőállomás épült és 91 kórház, 54 rendelőintézet és 107 mentőállomás újult meg. Emellett - mondta - a Magyar falu program támogatásával 527 orvosi rendelőt felújítottak, építettek, több mint 50 településen új szolgálati lakások épültek és 1702 település kaphatott orvosi eszközöket.

Szabó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a támogatást orvosi és informatikai eszközök beszerzésére fordíthatja az intézet, ezenkívül felújítják és akadálymentesítik a létesítmény három liftjét.

A politikus hangsúlyozta, hogy a kórház fejlesztése a hatvani járásban élőknek kiemelten fontos, hiszen "volt idő, amikor meg akarták szüntetni a kórházat".

Hozzátette: az elmúlt tíz évben mintegy 10 milliárd forint egészségügyi fejlesztés valósult meg Hatvanban; nemcsak a járóbeteg-ellátás újult és újul meg, hanem a térség 38 településén a védőnői, fogászati, háziorvosi szolgálat is.

A térségben nincs betöltetlen háziorvosi állás, ha helyettesítéssel is, de elvégzik az alapellátási feladatokat - emelte ki Szabó Zsolt.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!