TV műsor

Kásler: rendkívüli tanév ér véget

Belföld, 2021.06.16

Olyan rendkívüli tanév ér most véget, amely megmutatta a magyar iskolarendszer legnemesebb értékeit és hagyományait - tette közzé szerdai Facebook-bejegyzésében az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós azt írta, hogy több mint egymillió magyar diáknak veszi kezdetét a nyári szünet szerdán. Rendkívüli tanév ér véget, amely alatt "embert próbáló kihívásokkal szembesültek ifjaink és az őket tanító pedagógusok". A koronavírus-járvány azonban megmutatta a magyar iskolarendszer, a tanulók és tanítók "legnemesebb értékeit és hagyományait, ami által együttesen képesek voltak sikerrel venni a digitális átállás próbatételeit" - közölte.

Az iskolák az online tér nyújtotta lehetőségek kihasználásával megőrizték intézményeik és ezáltal az egész ország működőképességét. A köznevelés ezzel a helytállással hozzájárult a járvány harmadik hullámának letöréséhez és sok ezer magyar ember életének megmentéséhez - fogalmazott.

Kásler Miklós bejegyzésében megköszönte a pedagógusok és a tanulók egész éves munkáját, azt kívánva, hogy szeptembertől újra a megszokott módon láthassák viszont egymást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!