KDNP: a keresztények üldözése élő probléma, amely ellen küzdeni kell

Belföld, 2021.03.29

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint az indonéziai katolikus templomnál történt öngyilkos merénylet ismét emlékeztet arra, hogy a keresztények üldözése, meghurcolása a hitük miatt élő probléma, amely ellen küzdeni kell.

Simicskó István hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: a KDNP elutasít mindenféle erőszakot, a szabad vallásgyakorlás alapvető emberi jog, mint ahogy az is, hogy az ünnepeket békében, méltósággal megülhessék.

A magyar kormány egyik kiemelt feladata az üldözött keresztények megsegítése - folytatta -, ez nemcsak a hívő emberek mindennapjainak jobbá tételét jelenti, hanem a békés egymás mellett élés megteremtését is.

"Bízunk benne, hogy a Hungary Helps programmal példát mutatunk más országok és vallások képviselőinek is, hogy belássák, a konfliktusokat megoldani nem erővel, hanem figyelemmel, segítséggel, emberbaráti szeretettel lehet" - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

Vasárnap két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az indonéziai Celebesz (Szulavézi) déli részén található Makassar egyik katolikus templománál, a helyi rendőrség szerint 19-en megsebesültek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!