TV műsor

KDNP: Ferencváros polgármestere tüntesse el a közterületről a szivárványszínű szobrot!

Belföld, 2021.04.01

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felszólította Baranyi Krisztinát, Ferencváros polgármesterét, hogy tüntesse el a csütörtökön felállított, az amerikai Black Lives Matter (BLM) mozgalomról megemlékező szivárványszínű szobrot.

A párt csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott - Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője által jegyzett - közleményében úgy fogalmaztak: "nem jópofa vicc, hanem a sötét oldal újabb, agresszív támadása a megfeszített Krisztus gender logóval való gyalázása, éppen Nagycsütörtökön. Ezt minden keresztény ember nevében visszautasítjuk!".

A közleményben felszólították Ferencváros polgármesterét, tüntesse el a szobrot a közterületről, és az "agresszorokat, hogy fejezzék be a szellemi és a tettleges keresztényüldözést".

A KDNP úgy értékelt: a világnak vissza kell térnie a devianciából a normalitásba. Ehhez pedig ki kell állni "hitünk, értékeink és véleményünk" mellett minden olyan kérdésben, amelyben a "politikailag korrekt" viselkedés jegyében a nyugati politikusok inkább elnémultak - emelték ki.

A párt szerint az ateisták le akarják rombolni a társadalom hagyományos keresztény erkölcsi felfogását. "Céljuk, hogy démonizálják a keresztény világot, és felépítsék a maguk által humánusnak vélt istentelen új világot, mely felhagy mindazzal, amit mi értéknek tekintünk. A tolerancia imitált fegyverével szakítanak a hagyományos keresztény erkölcsiséggel és megkérdőjeleznek minden hatalmi struktúrát. Relativizálnak mindent, emiatt az embereknek már nincs erkölcsi fogódzójuk" - fejtették ki, hozzátéve: ez ellen kell fellépni most, a nagyhéten is.

Ebben a közegben kell emlékeztetni az embereket a jó és rossz közötti különbségre- jelezték. "Álljunk hát ki értékeink mellett, adjunk hangot véleményünknek!" - zárta közleményét a KDNP.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!