KDNP: jogerős ítélet mondja ki, hogy Kovács Béla kémkedett

Belföld, 2022.09.27

Jogerős ítélet van arról, hogy az Európai Unió intézményei ellen kémkedett Oroszország részére az egykori jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla - írta a Kereszténydemokrata Néppárt a Kúria döntését kommentálva keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

"KGBéla" elárulta mindazt, amire felesküdött és nem a hazájának érdekeit nézte - fogalmaztak.

Rámutattak: bár a Kovács Béla elleni eljárás évekkel ezelőtt indult, úgy tűnik, hogy a baloldal azóta sem változott. A külföldről érkező több száz milliós kampánytámogatások bizonyítják, hogy továbbra is külső elvárások mentén politizálnak, és ezért támogatják az európaiakat és a magyarokat is brutálisan sújtó brüsszeli szankciókat - fejtette ki a kisebbik kormánypárt, felszólítva a baloldal képviselőit, hogy hagyják abba a magyar érdekekkel ellentétes politikát.

A Kúria jogerősen öt év fegyházra ítélte kémkedés miatt Kovács Béla volt jobbikos politikust kedden - írta a mandiner.hu.

A legfelsőbb bírói fórum harmadfokon bűnösnek mondta ki a Jobbik egykori európai parlamenti képviselőjét az Európai Unió intézményei elleni kémkedés és költségvetési csalás, magánokirat-hamisítás miatt, és öt év fegyházra ítélte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!