Kedden emelik a helyére Rudolfot, a világító fényszarvast

Belföld, 2023.11.27

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai kedd reggel kezdik el összeszerelni Rudolfot, a világító gímszarvast, amely Szeged egyik legtöbbet fotózott látványossága a karácsonyi időszakban.

Rudolf a világító rénszarvas Tavaly november 24-én, míg idén november 28-án szerelik össze a fényszarvast, amelyet a már jól megszokott helyére, a befedett Dugonics téri szökőkútra állítanak fel egy daru segítségével. Rudolfon egyébként 9600 energiatakarékos led fényforrás világít és több darabban érkezik a raktárból a Dugonics térre, hogy elnyerje végső formáját. A gímszarvast korlátokkal veszik körül, amelyeket fenyőágakkal takarnak majd.  

Azonban nem csak a fényszarvasban gyönyörködhetünk keddtől, hiszen hamarosan a díszes mikulás szán is a helyére kerül, amely az eddigiekhez hasonlóan a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatala előtt kap helyet a gyermekek legnagyobb örömére.  

A Szegediek karácsonyfáját pedig ma, azaz hétfő éjszaka kezdik el díszíteni, amellyel előre láthatólag szerdán végeznek a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. munkatársai. Mint ismert, Szeged karácsonyfáját idén is egy helyi család ajánlotta fel, egyenesen a Tárogató utcából érkezett. A család nehéz szívvel, de részben kényszerből vált meg a Jegyenyefenyőtől, hiszen félő volt, hogy egy nagyobb vihar a közelben lévő házakra dönti a roppant örökzöldet.  

Mint Makrai László kérdésünkre elmondta, a karácsonyfa díszítése során az eddig meglévő díszeket használják fel, viszont a Kárász utca dekorációja megújul. Jelenleg még mindig tart a fényfűzérek és az organikus gömbök kihelyezése Szeged fő sétáló utcáján, előbbieket a napvitorla megmaradt sodronyaira helyezik fel. A fényfüzér meleg fehér, míg a 40 cm-es gömbök pedig hideg fehér fénnyel pompáznak majd, összesen 70 darab kerül kihelyezésre, amelyeknek már csak a bekötése zajlik - tette hozzá a cégvezető.  

Fotó: Archív
(Webrádió)

Címkék

Rudolf Fényszarvas Gímszarvas
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!