A hétvégén ismét felállították a Móra Ferenc Múzeum előtti Vízi bástyán a halfesztivál védjegyét, a mintegy 3000 adag halászlé főzésére alkalmas Óriás Bográcsot, amely azt jelentette, hogy kezdetét vette Szeged "leghalasabb" fesztiválja, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál. A kitelepült éttermek mellett számos kézműves kínálta portékáját a Tisza partján. Már hagyományos módon, a szombati napon került megrendezésre a halfőző verseny a Partfürdőn, ahol számos szegedi vállalkozás, csapat, baráti társaság mérte össze tudását halászlé főzésben. A legjobbakat még Halfőző Érdemrenddel is díjazták. A különböző hallevek és sült halak mellett kézműves sörök és zenés programok szórakoztatták a kilátogatókat. Mi is szétnéztünk Szeged hétvégi "főutcáján" és készítettünk néhány fotót a népszerű gasztronómiai fesztiválon.
(Webrádió)
Címkék
XXIII. Nemzetközi Tiszai Halfesztiválról
Halfesztivál
Szeged
Véleménye van? Szóljon hozzá!