TV műsor

Kerékpárutak épültek Sármelléken és Zalaszentgróton

Belföld, 2021.06.09

Közel 300 millió forintos beruházással összesen 12 kilométernyi új kerékpárút épült, illetve lett kijelölve Sármelléken és Zalaszentgróton.

Az építkezések átadása kapcsán szerdán Sármelléken tartott sajtótájékoztatón Horváth Tibor, a település polgármestere (független) elmondta: a Zala Megyei Önkormányzat által vezetett konzorciumi együttműködésben összesen közel 283 millió forintot nyert a két település a Település- és Területfejlesztési Operatív Program keretéből. Sármelléken összesen 7600 méternyi út készült, ebből mintegy két kilométer aszfaltozott, ami egészen a Zala folyó hídjáig vezet, több mint öt kilométer pedig a falu belterületén felfestéssel lett kijelölve.

Zalaszentgróton a belvárosban alakítottak ki új utat, valamint a termálfürdő bejáratától az országos közúthoz csatlakozva épült kétirányú kerékpárút több mint négy kilométer hosszúságban.

Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a Zala két keréken elnevezésű programhoz tartozó bicikliút-építések mellett további fejlesztéseket is terveznek a környéken. Sármellék, Zalavár és Hévíz összekötése, valamint Zalaszabar és Zalaszentiván összekapcsolása mellett a térségbeli, vagyis a Kis-Balaton körüli utakat rákötik a balatoni kerékpáros körútra is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!