Két hónap múlva nyithat az ALDI a Dugonics téren?

Belföld, 2022.02.20

Hivatalos információ még nincs, de szinte biztosra vehető, hogy a Dugonics tér 8-9. szám alatt, az egykori Domus, majd később Tesco épületében ALDI-áruház nyílhat.

Dugonics tér 8-9 bontás Az ALDI hivatalosan ugyan nem erősítette meg, de minden információ szerint újabb ALDI-áruház nyílhat április közepén Szegeden, a Dugonics téren. Az ALDI egyébként erőteljesen terjeszkedik úgy Szegeden, mint az országban, hiszen 2021. július 1-jén nyílt meg a német diszkontlánc legnagyobb alapterületű üzlete, a Makkosházi körút 29. szám alatt. A Makkosházi körúti épületben korábban Media Markt, majd KIKA is működött.

Az biztos, hogy az ALDI kemény fába vágta a fejszéjét, hiszen a Dugonics tér 8-9. szám alatti épület korszerűtlen volt, eljárt felette az idő. Az átalakítás teljeskörű, gyakorlatilag mindent érint, ahogyan az a felvételeken is jól látható. Az épület korábban például többször is beázott, amikor jelentős csapadék hullott Szegedre. Információink szerint a két szintes épületben mozgólépcsőt alakítanak ki, teljesen modernizálják, felújítják az ingatlant. Az épületet egyébként a Tesco 15 évig bérelte a tulajdonostól, amelyben egy Ázsia Áruház, valamint egy mobiltelefon szaküzlet is helyet kapott később több más bérlő mellett. A Mobilpont a Somogyi utca 21. szám alá költözött, míg az egykoron Jófogás Áruháznak nevezett kínai végleg lehúzta a rolót. A Dugonics tér 8-9. szám alatt lévő Tesco Expressz helyett sem nyitott másikat az angliai központú kiskereskedelmi áruházlánc, az alkalmazottakat másik boltokba helyezte át a cég.  

Portálunk kereste az ALDI kommunikációs ügynökségét is, azonban egyelőre szűkszavú választ kaptunk.

„Az ALDI jelenleg nem tud információval szolgálni a sajtónak hálózatának bővítéséről. Amennyiben a vállalat üzletet nyit Magyarországon, azt megelőzően természetesen tájékoztatja vásárlóit és a sajtó képviselőit is. ” - olvasható a közleményben.

Ez a válasz ugyanakkor teljesen szokványos az ALDI részéről, hiszen a Makkosházi körúti üzlet esetében is csak akkor derült ki biztosan, hogy min dolgoznak a helyszínen, amikor kikerült a cég reklámoszlopa a logójukkal, majd a nyitás előtt nem sokkal értesítették a sajtót az ünnepélyes eseményről.  
(Webrádió)

Címkék

ALDI Dugonics tér 8-9.

Galériánk

Dugonics tér 8-9 bontás Dugonics tér 8-9 bontás Dugonics tér 8-9 bontás Dugonics tér 8-9 bontás Dugonics tér 8-9 bontás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!