Kétmilliárd forintos kórházi eszközfejlesztés kezdődött Marcaliban

Belföld, 2022.10.11

A Szaplonczay Manó Marcali Kórház mintegy kétmilliárd forint értékű eszközfejlesztésbe kezdett, az intézmény a forrás negyedének felhasználásával október elejére 4200 új eszközhöz, berendezéshez jutott - ismertette a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője kedden Marcaliban.

Kétmilliárd forintos kórházi eszközfejlesztés kezdődött Marcaliban Móring József Attila a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a berendezések között vannak mobilröntgen- és ultrahangkészülékek, intenzív terápiás eszközök, műtőasztalok, defibrillátorok, gyógyszeradagoló pumpák, fertőtlenítő robotok és - egyebek mellett - EKG-gépek is.

Az eszközbeszerzés mellett fejlesztették a leletezést támogató informatikai rendszert is - tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta: a kórház és az intézmény szakmai felügyeletét ellátó kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház folyamatosan együttműködik annak érdekében, hogy a kórház szolgáltatásait igénybe vevő mintegy 60 ezer ember minél magasabb színvonalú ellátást kapjon.

Móring József Attila felidézte, hogy az eszközfejlesztésre egy tavaly augusztusi kormányhatározat adott lehetőséget. A döntés a kórházépület 10 milliárd forint értékű rekonstrukcióját is tartalmazta, de az építkezést az orosz-ukrán háborúval összefüggő szankciós intézkedések következményei miatt bizonytalan időre fel kellett függeszteni - jelezte.

Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy Marcaliban is fontos cél az emberek egészségben eltöltött életeinek növelése, valamint a hozzáférhetőség javítása a magas színvonalú, lakosságközeli ellátásokhoz.

Ehhez elengedhetetlen a humánerőforrás-, továbbá a várhatóan még az idén befejeződő eszközfejlesztés - jelentette ki.

Jelezte, a héten újabb 400 millió forint értékben érkeznek eszközök a marcali kórházba, a további berendezések, műszerek - köztük szűrőbuszok, orvostechnikai és informatikai eszközök - megvásárlásához folyamatban van a közbeszerzési eljárás.

Ez a kétmilliárd forint a legnagyobb összeg, amelyet a marcali kórház ilyen célra kapott az elmúlt tíz évben - közölte.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Kétmilliárd forintos kórházi eszközfejlesztés kezdődött Marcaliban Kétmilliárd forintos kórházi eszközfejlesztés kezdődött Marcaliban Kétmilliárd forintos kórházi eszközfejlesztés kezdődött Marcaliban Kétmilliárd forintos kórházi eszközfejlesztés kezdődött Marcaliban Kétmilliárd forintos kórházi eszközfejlesztés kezdődött Marcaliban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!