TV műsor

Kétszázhúszmilliós beruházást adtak át a kisvárdai kórházban

Belföld, 2019.10.04

Mintegy 220 millió forint értékben valósultak meg fejlesztések a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban, a beruházásokat pénteken adták át a szabolcsi kisvárosban.

Hegyi Henrik, a gyógyintézmény főigazgatója az eseményen elmondta, központi támogatásból, illetve az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vis maior keretéből megépült a sürgősségi osztályhoz integrált detoxikáló részleg, kialakították a kórház területén az új, 110 férőhelyes aszfaltozott parkolót és kétszáz négyzetméteres új épületbe költözhetett az intézmény informatikai osztálya.

Az eseményen mutatták be a kisvárdai mentőállomás új rohamkocsiját. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója kiemelte, ebben az évben 160 új mentőautó vásárlására biztosított forrást a kormány, ezzel mintegy hárommilliárd forintot költhet a mentőszolgálat új mentőjárművek beszerzésére.

2010 óta több mint új 950 mentőautót vehetett a szervezet, ezzel gyakorlatilag lecserélődött a teljes autópark - mondta a főigazgató, megjegyezve, a legújabb beszerzéssel öt év körülire csökkent a járművek átlagos életkora.

A helyi mentőállomás dolgozói tavaly mintegy hatezer esetben segítettek, járműveikkel pedig mintegy 200 ezer kilométert tettek meg a megye útjain - tette hozzá.

Az új beszerzésű mentőautó-flottából az első jármű Kisvárdán állt szolgálatba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!