TV műsor

Kiderült, miről tartott volna sajtótájékoztatót Szabó Bálint február 15-én

Belföld, 2021.03.16

Újabb részleteket árult el Szabó Bálint, szegedi független önkormányzati képviselő az egyhónappal ezelőtti állítólagos elrablásáról.

Dr. Szabó Bálint Keddi sajtótájékoztatóján keményen bírálta a városvezetést, a velük szerinte összejátszó helyi vállalkozókat, a megyei és városi rendőrséget, illetve néhány bírót, akik véleménye szerint akadályozzák, hogy nyilvánosságra kerüljön a teljes igazság.

Mint ismert, február 15-én reggelre sajtótájékoztatót hívott össze, azon nem jelent meg, és kiderült, hogy a családja se tudja, hogy hol van Szabó Bálint. A rendőrség is keresni kezdte, majd aznap este összefagyva találta meg egy szolgálaton kívüli rendőr, és a makói kórházba szállították. Több sajtóorgánum állításával ellentétben kiderült, hogy a képviselőt nem a kórház pszichiátriai, hanem a sürgősségi osztályon kezelték kihűléses tünetekkel azon a napon. Szabó azt állította, nem önszántából került ilyen messzire az autójától, amellyel eredetileg futni indult Újszegedre, ezért a rendőrség személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt kezdett el nyomozni.


Egy héttel az eset után a képviselő a sajtó elé állt, és felolvasott egy nyilatkozatot, melyben azt állította, hogy elrabolták. Egyúttal bejelentette, hogy beperel minden olyan médiát, melyek tévesen azt állították, hogy a pszichiátriára szállították Makón. Ezt követően sorra jelentek meg a helyreigazítások a szegedi és országos sajtóban, igaz, a hírt felröppentő városi hírportál ezt nem tette meg. Mostani sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy rágalmazásért feljelentette Botka László polgármestert is, aki facebook-oldalára kiposztolta a blikk.hu beszámolóját az esetről, és olyan kommentárt fűzött hozzá, mellyel megsértette Szabó személyiségi jogait.

A képviselő elmondta, hogy február 16-án a rendőrség felvette a részletes vallomását, és a három órás beszélgetésen elhangzottakon azóta sem változtatott egyetlen nyilatkozatában. Ezek szerint hét férfi kényszerítette arra, hogy gyalog induljon el Makó irányába, és a hosszú úton egyszer egy órára bezárták egy konténerbe. Később kocsival is szállították egy darabig, végül a makói tanyavilágban, cipőfűzőjével egy villanyoszlophoz kötözve, szinte minden ruhájától megfosztva, egy égő szalmabálán tért magához.

Szabó nehezményezte, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság három héten keresztül érdemi előrehaladást nem ért el a nyomozásban, és azzal vádolta a hatóságot, hogy a polgármester érdekeit szolgálja az ügy parkoltatásával. Miután kiderült, hogy a nyomozást a helyi rendőrségtől átvette a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, Szabó a következő bejegyzést tette közzé facebokk-oldalán: „Mostantól nem hátráltathatja már semmi és senki Szegeden, hogy kiderüljön: kik követték el Szeged-Makó térségében a február 15-én történt eseményeket, és kik álltak annak hátterében. ” Ezt most kiegészítette azzal, hogy véleménye szerint rövidesen fejek fognak hullani a helyi rendőrség vezetésében.

Hasonlóan elfogultnak érzi a regionális bíróságok működését is, így a Szegedi Törvényszék és a Makói Járásbíróság néhány bíráját név szerint említve azt vélelmezi, hogy többek között a SZEVIÉP-ügyben a szegedi városvezetés érdekeit szem előtt tartva hoztak ítéletet. Szabó másik fontos ügynek a Cserepes sori piac bezárását tartja, mellyel kapcsolatban két bejelentést is tett. Az egyik, hogy a Cserepes sor 2. szám alatt rövidesen újraindítják a piacot. A másik talán ennél is fontosabb, Szabó ugyanis elárulta, hogy az állítólagos elrablása napján elmaradt sajtótájékoztatón a Cserepes sori piac körüli anomáliákról beszélt volna. Azt állítja, hogy két szegedi vállalkozó érdekében állt a piac bezárása, és velük tárgyalt február 15-e előtt.

Szabó szerette volna, ha nyilvánosság elé tárják azokat az információkat, melyeket vele is megosztottak, de erre nem voltak hajlandók. A képviselő úgy tudja, hogy az egyik vállalkozó rövidesen letartóztathatják. Nem mondta ki, de utalt arra, hogy a február 15-i események összefüggésben lehetnek a két vállalkozó érdekeinek veszélyeztetésével. A sajtótájékoztatón egyébként azt is megtudtuk, hogy a Szabót állítása szerint elraboló hét emberből kettőt azonosítani tud. Azt üzente nekik a sajtón keresztül, hogy saját érdekükben önként jelentkezzenek a rendőrségen.
(Webrádió)

Címkék

Dr. Szabó Bálint
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!