Kiemelkedően sikeres évet zárt a szegedi Móra Ferenc Múzeum

Belföld, 2023.01.11

Több, mint 100 ezer látogató volt kíváncsi a Móra Ferenc Múzeum éskiállítóhelyeinek kiállításaira 2022-ben.

Totem a Móra Ferenc Múzeum előtt A legnépszerűbb tárlat a cowboy-indián kiállítás lett 40 ezernél is több látogatóval, de sokakat érdekelt a főépület tetején lévő kilátó is - tájékoztatott közleményben Hegedűs Anita PR-referens.

Kiemelkedően sikeres évet zárt a szegedi Móra Ferenc Múzeum. 2022-ben több, mint 100 ezren tekintették meg a múzeum főépületének és kiállítóhelyeinek tárlatait. Az év legnagyobb dobása kétségtelenül a cowboy-indián kiállítás volt, mely meghaladta a 40 ezres látogatószámot. A legnépszerűbb időszak a nyári és őszi múzeumi éjszaka, valamint a decemberi, két ünnep közötti napok voltak.

Az év során remekül teljesített a kilátó is a Móra Ferenc Múzeum tetején. A 2020 nyarán megnyitott tetőteraszról gyönyörű kilátás nyílik a Tiszára és a szegedi belvárosra, így nem csoda, hogy sokak kedvelt „szelfipontjává” vált. A Fekete ház is sikerrel zárt, ahol az év első felében különleges képzőművészeti tárlatok, az év második felében pedig higiéniatörténeti kiállítás várta az érdeklődőket. A Vármúzeum szintén sokakat vonzott, ahol interaktív állandó kiállítás mutatta be Szeged múltjának legikonikusabb eseményeit és szereplőit.

A múzeum 2023-ban is érdekes, izgalmas kiállítási kínálattal szeretné várni a látogatókat, ezért folyamatosan zajlanak az újabb időszaki tárlatok szervezési, előkészítési munkálatai - olvasható a szegedi kultúrpalota közleményében.
(Webrádió)

Címkék

Cowboy-indián kiállítás Móra Ferenc Múzeum
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!