Kilenc, illetve hét év fél év börtönre ítéltek egy Tolna vármegyei estvérpárt emberölési kísérletért

Belföld, 2024.04.09

Jogerősen kilenc, illetve hét és fél év börtönbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla arra a Tolna vármegyei két testvérre, akik vasrúddal életveszélyesen bántalmazták ismerősüket 2022 nyarán Decsen.

A táblabíróság keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, a két vádlott hazafelé sétált, amikor szóváltásba kerültek férfi ismerősükkel és annak élettársával. A sértett férfi a veszekedés során egy egyméteres, lapos vascsővel indult a testvérpár felé, mire azok, egy reklámtáblát szétszedve, hasonló eszközt vettek magukhoz.

A másodrendű vádlott első ütését a sértett még el tudta hárítani, a férfi azonban folytatta a bántalmazást: a vasrúddal megütötte a sértett fejét, az elsőrendű vádlott pedig a férfi lábára csapott.

Az ütések hatására a sértett magatehetetlenül a betonra zuhant, eszméletét vesztette, majd a másodrendű vádlott a védekezésre képtelen sértettet nagy erővel a tarkója közelében fejbe, az elsőrendű vádlott pedig háton ütötte.

Előbbi még hátba is rúgta, annak ellenére, hogy a sértett élettársa már a férfira feküdve próbálta őt a további bántalmazástól megvédeni.

Miután a nő felszólította a vádlottakat az erőszak beszüntetésére, a vádlottak segítségnyújtás nélkül magukra hagyták őket.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, életét a kórházba szállítását követően azonnal elvégzett műtét mentette meg, sérülései azonban maradandó károsodást okoztak.

Az első fokon eljáró Szekszárdi Törvényszék a vádlottakat társtettesként elkövetett emberölés kísérlete miatt ítélte el: az elsőrendű vádlottat kilenc, testvérét hét és fél év börtönre ítélte azzal, hogy a vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta.

Az ítélet jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!