Kilépett a Jobbikból és annak frakciójából Bencsik János

Belföld, 2020.02.19

Kilépett a Jobbikból és annak országgyűlési képviselőcsoportjából Bencsik János - a politikus ezt szerda délután jelentette be közösségi médiaoldalán.

Lépése okaként azt említette, hogy a párt január végén megválasztott elnöke és annak helyettese "politikai bosszúhadjáratot hirdetett mindazon jobbikos vezetők és munkatársak ellen, akik nem az ő csapatukat erősítették", ő pedig ezt a lépést "morálisan elfogadhatatlannak, a Jobbik jövőjére nézve végzetesnek" tartja.

Az erkölcstelen és önpusztító politikához a továbbiakban nem vagyok hajlandó asszisztálni - fogalmazott, az okok között említve, hogy Jakab Péter pártelnök-frakcióvezető közlése szerint "a továbbiakban nincs szükség nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témákra, mert ezek megosztóak és akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést".

Azt a politikai irányvonalat, amely a Jobbikot egy önálló arcél nélküli, jobboldaliságát felvállalni szégyenlő párttá teszi, elfogadhatatlannak tartom - közölte Bencsik János, aki morális és taktikai szempontból is teljes tévútnak nevezte a párt "politikai kasztrálását".

Videóüzenetében azt ígérte: a legaktívabb független parlamenti képviselők között lesz, olyan XXI. századi jobboldali konzervatív politikát képvisel, amely Magyarország jövőjét Európa részeként képzeli el.

Az álellenzéki Mi hazánkkal ellentétben én továbbra is a Fidesz, nem pedig volt pártom ellen fogok küzdeni - jegyezte meg.

Bencsik János épp egy évvel ezelőtt, a Jobbik országos listáján szerzett parlamenti mandátumot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!