KIM: a BME tárgyalásokat kezdeményezett a kormánnyal az egyetem fejlesztésének lehetőségeiről

Belföld, 2023.07.11

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) tárgyalásokat kezdeményezett a fejlesztésének lehetőségeiről a kormánnyal - tájékoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kedden az MTI-t.

A tárca a részletekről közölte: a BME rektora és kancellárja még tavasszal kereste meg a fenntartó KIM-et, hogy a szenátusa felhatalmazására egyeztessen a BME oktatási és kutatási eredményességének jövőbeli stratégiai irányairól.

A tárgyalások érintették a teljesítményalapú működési modell lehetőségeit és az ahhoz kapcsolódó elvárásokat, amelyek mentén az egyetem vezetése végiggondolja és mérlegeli a BME fejlesztésének lehetséges irányait - fűzték hozzá.

A minisztérium ezen megkeresés alapján fogadta az egyetem delegációját, amelynek ismertette az indikátorok felépítését és az elvárt teljesítményhez kapcsolódó elveket, irányokat.

A BME kiegyensúlyozott finanszírozása a mostani évre biztosított, csakúgy, mint a korábbi esztendőkben, ideértve az energiaár-emelkedések kezelését is - rögzítette a közlemény.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!