Kizárólag magyar fellépők lesznek az idei Szegedi Jazz Napokon

Belföld, 2021.09.27

Nyilvánossá vált a 2021-es Szegedi Jazz Napok programja, mely számos érdekességet tartogat a műfaj kedvelői számára.

Szegedi Jazz Napok A járványhelyzet miatt külföldről érkező előadókat nem találunk a programban.

Több visszatérő is lesz az idei jazz napokon, melyet hagyományosan november első hétvégéjén rendeznek meg a Szegedi Ifjúsági Házban. Ilyen a jiddis zenei alapokat használó Nigun együttes, amely egy korábbi fesztiválon már játszott a szegedieknek. Az együttes meghatározó alakja Párniczky András gitáros, aki mellett kicserélődtek a tagok az utóbbi években, így példul most a doboknál az a Baló István ül majd, aki több formáció tagjaként járt már korábban a szegedi fesztiválon.

Ők a pénteki program második fellépői lesznek. Előttük zenél majd Premecz Mátyás triója. A szegedi születésű zongorista most főként orgonán fog játszani. A pénteki nap utolsó fellépői is ismerősek lehetnek a szegedi közönségnek. A Binder Quartetben a neves zongorista Binder Károlyon kívül visszatérő vendég a Szegedi Ifjúsági Ház színpadán a szaxofonos Borbély Mihály is. Szegedről indult Szokolay Balázs, a sokoldalú fúvós muzsikus karrierje is, elég csak a néhány éve a fesztivál kedvéért újra összeállt Dél-Alföldi Szaxofon Együttes néhány évvel ezelőtti nagysikerű koncertjére gondolni. A most dudán és furulyán játszó Szokolay ezúttal Fassang László orgonistával lép fel a szombati nyitó koncerten.

Az örmény David Jengibarjan lesz az egyetlen külföldi szereplője a fesztiválnak, de ő is Magyarországon él 1995 óta. A harmonikás Vajdovich Árpád basszusgitáros és Badics Márk dobos társaságában zenél majd. A zárókoncertet Gadó Gábor gitáros és barátai adják. Ők Fenyvesi Márton, aki szintén gitáron, Barcza Horváth József, aki nagybőgőn, és Balázs Elemér, aki ütős hangszereken játszik majd. Utóbbi két zenész szintén többször járt már a Szegedi Jazz Napokon.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a kétnapos bérletet csak elővételben lehet megváltani október 17-ig. A napi jegy ára 3500 forint, a két napra szóló bérlet pedig 5000 ezer forintért váltható meg. Mindkét nap este fél 8-kor kezdődnek a koncertek. Tekintettel arra, hogy tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a fesztivál, a szegedi jazz rajongók nagyon várták már az idei eseményt, amit remélhetőleg minden gond nélkül lehet majd lebonyolítani.
(Webrádió)

Címkék

Szegedi Jazz Napok
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!