Klíma-cső okozott riadalmat az egyik pótlóbuszon Szegeden

Belföld, 2023.07.07

A legnépszerűbb közösségi oldalon jelent meg a bejegyzés, mely szerint a napokban "robbanás" történt az egyik pótlóbuszon Szegeden. Portálunk érdeklődését is felkeltette az eset, ezért utána jártunk a történteknek.

RPX-956 Egy utas tett bejegyzést a legnépszerűbb közösségi oldalon, mely szerint a 19-es trolit pótló autóbuszon erős hanghatással járó "robbanás" történt, amely után leszállították az utasokat. Portálunk a Szegedi Közlekedési Társaságot kérdezte az esettel összefüggésben.

Az SZKT közkapcsolati irodája levélben válaszolt megkeresésünkre, melyből kiderült, hogy július 5-én, szerda délután a Felső Tisza-parton haladó 19-es trolit pótló autóbusz éppen a Háló utcai megállóba tartott, amikor a jármű 3-as ajtaja felett, a burkolat alatt lévő klíma-cső felhasadt, melynek következtében a hűtőközeg a rendszerben lévő nyomás miatt hirtelen kiszabadult, ami jelentős, robbanásszerű hanghatással járt. A járművön ennek következtében pára- illetve ködfelhő jelent meg, amelyet az utasok is észleltek.  

Mint az SZKT közleménye rámutat, a klímarendszer működése közben fellépő ilyen jellegű meghibásodások rendkívül ritkák, jellemzően inkább a hajszálrepedésben lassan szökik el a hűtőközeg. A közlekedési társaság munkatársai a klímákat is napi szinten ellenőrzik, ha szükséges karbantartanak, illetve elvégzik a javításokat.  

A történtek után egyébként a járművezető szabályszerűen eljárva, a Háló utcai megállóhelyen megállította a járművet, kinyitotta az ajtókat, hogy az utasok mielőbb elhagyhassák a járművet.

Mint a közlekedési társaság közleménye rámutat, a klíma-cső kihasadása, valamint annak "robbanásszerű" hanghatása a meglepetésen túl személyi sérülést vagy egészségkárosodást szerencsére nem okozott.  

Az autóbusz sérült klímarendszerének kijavítását az SZKT munkatársai már megkezdték, annak érdekében, hogy a jármű mielőbb forgalomba állhasson, immár újra működő hűtőberendezéssel - olvasható a közleményben. 

Fotó: Illusztráció/platesmania.com
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!