Kocsimosásra is használták az Anna kút vizét?

Belföld, 2020.09.13

Néhány napja körbetacepaózták az Anna kút oszlopát azzal a céllal, hogy a lakosságot tájékoztassák a közkifolyók jogszerű használatáról.

Anna kút Van olyan felirat is, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a kút területén vegyszer használata tilos. A kút oszlopának négy oldalát ideiglenesen hirdetőtáblának használják a hatóságok azzal a céllal, hogy figyelmeztessék a lakosságot az alapvető szabályokra a vízvételezésénél. Az egyik felirat például idézi a vízközmű-szolgáltatásról szóló 2011-es törvény ide vonatkozó passzusát, mely szerint az ilyen kutak vizét nem használhatja a lakosság öntözésre, kocsimosásra vagy medence feltöltésére. Azt is jelzik, hogy gumicsövet a kifolyóra nem szerelhet senki, ami arra utal, hogy volt már ilyenre példa az Anna kút esetében.

A vegyszerek használatának tilalmára pedig valószínűleg azért figyelmeztetnek, mert volt eset, hogy ott mosogatták el az edényeiket néhányan. Erre utal egy harmadik figyelmeztető felirat, amely tiltja a mosogatást, mosást a kút környezetében. Aki sűrűn látogatja az Anna
kút környékét, láthatott olyat is, hogy néhányan megmosakodtak a meleg vízben, ami szintén tilos. Az itt folyó termálvíz minden olyan polgáré, aki a jogszabályoknak megfelelően megtölti itt a palackjait azzal a céllal, hogy a gyógyhatású vizet otthon elfogyassza. Sajnos úgy tűnik, sokaknak más ötleteik is vannak az Anna víz hasznosítására.
(Webrádió)

Címkék

Anna kút Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!