Kocsis Máté: a dollárbaloldal a választások előtt elhallgatta a külföldi támogatást

Belföld, 2022.11.23

"A dollárbaloldal a választások előtt elhallgatta a külföldi pénzt, sőt később még azt is tagadták, hogy külföldi finanszírozókkal lennének kapcsolatban. Miután kiderült, hogy mégis jött pénz külföldről, letagadták a felét" - írta a Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán szerdán.

Kocsis Máté kiemelte, hogy feloldották a baloldal külföldi finanszírozásáról szóló első vizsgálati jelentés harminc évre szóló titkosítását.

Úgy fogalmazott, hogy "az anyagból számos érdekesség kiderül, de az ördög a részletekben rejlik".

Közölte: ha csak a választáson induló baloldali pártoknak juttatott külföldi finanszírozás összegét nézzük, az is nagyjából a négyszerese annak, mint amennyit a magyar költségvetés biztosít a pártok kampánykiadásaira. Önmagában ez a tény súlyosan sérti az ország szuverenitását - tette hozzá.

"Az ügyben persze boldog-boldogtalan megszólalt (az egyik épp tegnap beszélt zöldségeket), az érintettek ráadásul sokszor egymásnak ellentmondó állításokat tesznek és össze-vissza beszélnek, pedig ez csak a feltáró munka eleje. Mi lesz még veletek, guruló dollárok?" - fogalmazott Kocsis Máté.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!