Költöznek a városi sajtóorgánumok szerkesztőségei

Belföld, 2021.02.25

Összesen 53 millió forint plusztámogatást kap a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. a városi költségvetésből. Többek között ez derül ki azokból azelőterjesztésekből, melyeket a járványhelyzet miatt a szakbizottságok nem tárgyaltak, de apolgármester aláírásával hatályba léptek.

IHRK
Az önkormányzati tulajdonú Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. kapta azt a feladatot, hogy a „Lapos” nevű területet alakítsa egy természetes fürdőhellyé a Tisza újszegedi oldalán. Mint ismert, a céghez tartozik a Partfürdő is a Belvárosi híd újszegedi lábának másik oldalán, ezért kapta feladatul egy másik szabadstrand kialakítását. Ehhez 30 millió forintos forrást biztosít a cég számára a városi költségvetés.

Egy másik feladatra is kapott támogatást Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. Egy új telephellyel bővül ugyanis a cég, amelyet a Püspök utca 9. szám alatt alakítanak ki. Erre azért van szükség, mert a városi sajtóorgánumokat egyetlen szerkesztőségbe szeretnék elhelyezni. Ez azt jelenti, hogy a Szeged Televízió stábja, a Szeged.hu és a Szegedi Tükör munkatársai ugyanott dolgoznak a jövőben. A televízió stúdiója viszont maradna a jelenlegi helyén, a Fekete Sas utcában.

Korábban szó volt arról, hogy ez a három szerkesztőség kiválik a rendezvény- és médiaközpontból, és a Szegedi Városkép és Piac Kft-hez kerül, de technikai okok miatt ez nem valósulhatott meg. Úgy tudjuk, hogy a költözéshez 5 millió forintot biztosított az önkormányzat, ám mivel a teljes támogatás 23 millió forint (melyből a Partfürdő úszóházának támdorongját és bejárati hídját is meg kell hosszabbítani), pontosan nem lehet tudni, mennyi áll majd rendelkezésre a szerkesztőségek kialakításához.

Egy másik előterjesztésből kiderül az is, hogy a jelenlegi igazgató kapott újabb öt évre megbízást a Móra Ferenc Múzeum vezetésére. Fogas Ottó kinevezése nem okozott meglepetést, ugyanis a posztra más nem adott be pályázatot. Az előterjesztések böngészése közben más érdekességre is bukkanhatunk, így például, hogy igazi sztárparádé várható a Szegedi Szabadtéri idei Apáca show című előadása. A szereplők között találjuk majd Alföldi Róbertet, Feke Pált, Janza Katát, valamint Csonka Andrást is.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!