Költségvetés - A digitális óriáscégek megadóztatását javasolja a Mi Hazánk

Belföld, 2022.06.23

A digitális óriáscégek megadóztatását javasolja a Mi Hazánk; a párt szerint 372 milliárd forint folyhatna be a magyar költségvetésbe jövőre, ha 15 százalékos "digitális adót" vetnek ki ezekre a vállalkozásokra.

Csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a párt elnöke, frakcióvezetője arról beszélt: ezt az összeget úgy számolták ki, hogy felszorozták az Ausztriában e forrásból, harmad ekkora adókulcs mellett beszedett összeget.

A Mi Hazánk politikusa hozzátette: a Facebook bevétele duplája, a Google-é négyszerese a magyar költségvetésének, ezért is meg kell adóztatni ezeket a cégeket, amelyek most "semmilyen módon nem fizetnek be a magyar államkasszába".

Jelezte: a globális minimáladó magyar elutasítását is éppen azért támogatták, mert kikerültek az érintettek köréből a digitális óriásvállalatok; ha ezek a cégek is az adó alanyai lesznek, támogatják a 15 százalékos közteher bevezetését.

Toroczkai László emlékeztetett: pártja elutasítja a jövő évi költségvetés tervezetét, mert az nem a nemzetgazdaság, hanem a multinacionális cégek érdekeit szolgálja, a fogyasztást adóztatja, nem azokat a globális multicégeket, amelyek ebből hatalmas bevételre tesznek szert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!