Költségvetés - A DK kormányváltás után "kukába dobná" a 2022-es költségvetést

Belföld, 2021.06.08

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, hogy ha ő alakíthat kormányt jövőre, akkor a 2022-es költségvetést "egy elegáns mozdulattal ki fogjuk dobni a kukába".

A DK keddi, online sajtótájékoztatóján Varju László, a parlament költségvetési bizottságának elnöke azt mondta, hogy frakciójuk Dobrev Klára több indítványát is benyújtotta módosító javaslatként a jövő évi büdzséhez, de azokat a kormánypárti képviselők a költségvetési bizottság ülésén leszavazták.

Elmondta: egyszeri, 150 ezer forint kárpótlást adtak volna a nyugdíjasoknak és a nyugdíjszámításban visszaállították volna a svájci indexálást. A családi pótlékot megduplázták, az egyedülálló és a sérült gyermeket nevelő szülők esetében pedig megháromszorozták volna - folytatta, hozzátéve, szerették volna támogatni legalább háromezer orvos, ötszáz háziorvos és kilencezer ápoló munkába állítását.

Dobrev Klára úgy fogalmazott: világossá vált, hogy ha Orbán Viktor marad a miniszterelnök, akkor nincsen "tisztességes nyugdíjszámítás", a nyugdíjasok nem kapnak egyszeri, 150 ezer forintos kárpótlást, nem emelkedik a családi pótlék, a kórházakban pedig továbbra is hiány lesz orvosból, ápolóból és szakdolgozóból.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!