TV műsor

Költségvetés - Az LMP jelentősen emelné az önkormányzati köztisztviselők alapfizetését

Belföld, 2018.07.12

Az LMP a jövő évi költségvetési javaslat módosításával jelentősen emelné az önkormányzati köztisztviselők alapfizetését.

Csárdi Antal országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a Fidesz "cinikusan beleröhög a közalkalmazottak képébe" azzal, hogy jövőre sem tervezi növelni az önkormányzati dolgozók 2006 óta változatlan alapilletményét.

Kiemelte, az önkormányzatok alulfinanszírozottsága működési zavarokhoz vezet, aminek eredményeként a településeknek nem marad forrása a saját fejlesztésekre, így a nagy beruházásokat csak a kabinet segítségével hajthatják végre. A kabinet pedig csak azokat az önkormányzatokat támogatja, amelyek jóban vannak vele, míg mások nem kapnak segítséget - tette hozzá. Az LMP politikusa példaként említette erre a 3-as metró felújítását, amelynél szerinte a kabinet "kézi vezérléssel" irányítja a fővárosi önkormányzatot.

Csárdi Antal szólt továbbá arról is, hogy pártja eltörölné a tehetősebb önkormányzatokra kivetett szolidaritási adót, továbbá átengedné a településeknek a helyben fizetett gépjárműadó-bevételeket.

Hohn Krisztina LMP-s parlamenti képviselő arról beszélt, hogy a 2019-es büdzsében nem találják a korábban beígért Modern falvak program megvalósítására elkülönített forrásokat, amelyre a kistelepülések utolsó reményükként tekintettek. Az ellenzéki politikus szerint a jelenlegi helyzetben nem látják biztosítottnak, hogy az önkormányzatiság nem szűnik meg a kistelepüléseken.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!