Költségvetés - LMP: parkot kell létrehozni a Nyugati pályaudvar mögött

Belföld, 2022.07.06

A budapesti Nyugati pályaudvar mögötti terület parkosítására tesz javaslatot az LMP. Bakos Bernadett országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: először a terület kármentesítésére van szükség, erre 3 milliárd forintot csoportosítanának át a költségvetésében.

Heltai László, Terézváros LMP-s önkormányzati képviselője a tájékoztatón arra mutatott rá, hogy a kerületben kevesebb mint egy négyzetméternyi zöldfelület jut egy lakosra. Így a Podmaniczky utca, a vasúti sínek és a Nyugati tér által határolt terület nem építhető be, a város ezen "aranytartalékán" zöld parkot kell létrehozni.

Emlékeztetett: egy kormányrendelet értelmében a területre cirkuszt kellene építeni, az LMP azonban ezt elutasítja. A Nyugati pályaudvar és a Déli pályaudvar közötti vasúti alagút megépítését azonban a párt támogatja - tette hozzá. A klímaválság különösen a nagyvárosokat sújtja, ezért a legfontosabb, hogy az embereknek legyen hol hűsölniük - m9ondta.

Bakos Bernadett is azt hangsúlyozta, hogy a kompakt városok eléréséhez, vagyis ahhoz, hogy az ott élők számára minden funkció negyedórán belül elérhető legyen, parkokra is szükség van.

Az LMP a komplex költségvetési módosító javaslatai mellett 153 helyi ügyben kér átcsoportosítást a büdzsében - közölte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!