Költségvetés - Párbeszéd: a 2023-as a nagy eladósodás és a nagy lemaradás költségvetése lesz

Belföld, 2022.06.23

A jövő évi büdzsé a nagy eladósodás és a nagy lemaradás költségvetése lesz - mondta Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A költségvetési javaslat koncepciója a "védekezés, a válság megúszása, az átevickélés". Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány is érzékelte a világgazdaságban zajló változásokat, de azokat átmenetinek tekintik, és úgy gondolják, hogy meg tudják védeni az ország berendezkedését, a "NER-es világot, a NER nagyvállalkozói rendszerét" - közölte.

A képviselő leszögezte, hogy az elmúlt időszakban elindult változások azonban tartósak, és ezeket a koronavírus-járvány és az ukrajnai háború csak felerősítette.

Magyarország ki fog maradni abból a szerkezeti átalakulásból, amelyen a világgazdaság átmegy. Elképzelhető, hogy a GDP növekedési üteme a következő egy-két esztendőben viszonylag jelentős lesz, de ez nem akadályozza meg az ország lemaradását, mert elvétjük azt a technológiai átállást, amelyre szükség lenne a felzárkózáshoz - jelentette ki Mellár Tamás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!