Költségvetés - Párbeszéd: a Fidesz "megfúrta" a Pest megyei 5. választókerületet segítő javaslatokat

Belföld, 2021.06.08

A Fidesz "megfúrta" a Pest megyei 5. választókerületet segítő javaslatokat, amikor a parlamentben leszavazta a Párbeszéd térséggel foglakozó költségvetési módosító indítványait - értékeli az ellenzéki párt.

Szabó Tímea, a párt társelnöke keddi online, Dunakeszin tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormánypárti többség lesöpörte a 2022-es költségvetéshez benyújtott több mint 1100 ellenzéki módosító javaslatot.

Dorosz Dávid, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt, hogy pártja 12 olyan módosító indítványt nyújtott be, amelyek a Pest megyei 5. számú választókerületben található településeken segítettek volna.

Jutott volna az oktatás fejlesztésére, vasútvonal és autóút felújításra, kerékpárutakra, parkfejlesztésre és Göd városa visszakapta volna a tőle elvont iparűzési adóbevételt - sorolta.

Budapestnek és az agglomerációs településeknek együtt, egy egységként kell fejlődniük - hangsúlyozta, hozzátéve, az elmúlt évtizedekben jelentősen megnőtt a térség lakossága, de ezt az infrastruktúra nem követte le.

A politikus, aki szerint a Fidesz magára hagyta a körzetet, azt mondta, hogy a térség országgyűlési képviselője, a fideszes Tuzson Bence "nullás képviselő", mert ebben a ciklusban nulla önálló indítvány nyújtott be és egyszer sem szólalt fel a körzete kapcsán.

Közölte, hogy ott hagyják költségvetési módosító javaslataikat Tuzson Bence képviselői irodája előtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!