Koncz Zsófia: a kormány nagy hangsúlyt fektet a kutatásra és fejlesztésre

Belföld, 2022.07.06

A kormány nagy hangsúlyt fektet a kutatásra és fejlesztésre - mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Miskolcon.

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Bay Zoltán Kutatóintézet Koncz Zsófia a Miskolci Egyetem és a Bay Zoltán Kutatóintézet együttműködési megállapodásának aláírása alkalmából hozzátette: megduplázták a ráfordításokat a kutatás-fejlesztésre, és 2010 óta Európában Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben - megkétszereződött - a kutatók száma.

Azt mondta, a 20. század kimagasló technológiai fejlődést hozott, és ez különösen igaz a kutatóintézet névadójának, Bay Zoltán fizikusnak a halála óta eltelt harminc évre. Ezekre a változásokra a kutatóknak, az egyetemeknek és a vállalkozásoknak is reagálniuk kell - jegyezte meg.

Kiemelte: ez a kutatóintézet első együttműködési megállapodása, amelyet egyetemmel kötött, ezzel is segítve a vállalkozói világot. A Miskolci Egyetem egyébként is nagy hangsúlyt fektet a duális képzésre - hangsúlyozta.

Az államtitkár közölte: azt kívánja, hogy a megállapodással a Miskolci Egyetem és a kutatóhálózat olyan eredményt érjen el, amely a magyar gazdaság versenyképességét növelni tudja.

(FOTÓ)
(MTI)

Címkék

Koncz Zsófia

Galériánk

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Bay Zoltán Kutatóintézet Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Bay Zoltán Kutatóintézet Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Bay Zoltán Kutatóintézet Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Bay Zoltán Kutatóintézet
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!