Könyves kincsesláda a Kölcsey utcában: megnyitott a szegedi Libertine könyvesbolt

Belföld, 2022.11.30

Szeptember 27-én megnyílt a szegedi Libertine, mint friss lélegzetvétel a szegedi könyvesboltok életében.

Szabados Ágnes - Törteli Dóra
A megnyitón személyesen is részt vettem, hatalmas érdeklődés övezte a hangulatos kis üzlet első napját. Interjú alanyom Szabados Ágnes, a Libertine tulajdonosa és megálmodója, médiaszemélyiség és olvasás népszerűsítő.

Hogyan alakul a szegedi Libertine élete a megnyitás utáni első hónapban?

Felettébb fokozott az érdeklődés, aminek nagyon örülök. A megnyitón rengetegen voltak, és folyamatosan új arcokat látunk betérni az üzletbe, ez nagyon jó jel a jövőre nézve. Ami meglepő és egyben jó érzés, hogy nagyon sok a fiatal, pozitívak a visszajelzések és csomószor érdeklődnek irodalmi programok, dedikálások, írókkal való beszélgetések iránt - nyitotta meg a beszélgetésünket Ági.

Melyik az a korosztály amelyiket a legtöbbször látod a szegedi boltban?

Szegeden nagyon meglepő a helyzet, mert amikor hetente egyszer ott vagyok a (igyekszek több időt lent tölteni), akkor látom, hogy rengeteg huszonéves érkezik be hozzánk. Ez az olvasásnépszerűsítő munkám tekintetében is nagyon kecsegtető, hiszen ha felteszik nekem azt a kérdést, hogy olvasnak-e a fiatalok akkor a tapasztalataim alapján bátran merem mondani, hogy igen.

Mi az, ami megtalálható a Libertine-ben ami más könyvesboltokban nem?

A nagy könyváruházakkal ellentétben mi nem szeretnénk a mennyiségre alapozni, inkább segítséget szeretnénk nyújtani a vásárlóknak a saját olvasói hangjuk megtalálásában az általunk forgalmazott olvasmányokon keresztül. Alapvetően kicsi a bolt alapterülete, ezáltal kevesebb könyv fér el, azonban mi ilyen helyet kerestünk. Az aktuális kínálatunkat én szortírozom, olyan olvasmányok szerepelnek a polcokon, amiket a kollégáim és én is ismerünk, ezáltal biztosítani tudjuk az olvasót, hogy nem fog beleesni a szép borítóval rendelkező, érdekes főszövegű, de nem tartalmas könyvek csapdájába. Az a célunk, hogy a vásárlónak egy olyan komfortos közeget biztosítsunk, ahol megmeri és meg is szeretné osztani az olvasmányélményét a közösség tagjaival.

Miért döntöttél úgy, hogy a budapesti után nyitsz még egy üzletet és miért Szegeden?

Az indíttatás az volt, hogy olyan kiadványok legyenek az üzleteinkben amik más áruházaknál nem találhatóak meg és ezeket elérhetővé szerettem volna tenni a Dél-Alföldi régió olvasói számára is, emellett a budapesti üzlet forgalma igényelte a második bolt megnyitását. A választás pedig azért Szegedre esett, mert ez a város áll a legközelebb a szívemhez. Ide jártam egyetemre, a kommunikáció és médiatudományi szakra visszajárok tanítani és itt kezdődött el a pályafutásom, illetve kíváncsi voltam, hogy milyen lehet egy vidéki helyet üzemeltetni.

Mit jelent neked Szeged 3 szóban?

A fiatalságot, a szabadságot és az emberséget és jókedvet. Bár nem tudom, hogy ez az utolsók mennyire tartoznak össze, de nekem Szegeden egy a kettő.

Ha önmagadat, életed könyvét, vagy egy jó kávét keresel, mind a három esetben a Kölcsey utca felé kell elindulni, a Libertine aranybetűs ajtaja nyitva áll minden érdeklődő számára hétfőtől szombatig.

Cikk: Törteli Dóra

Ez a cikk a webradio.hu és az SZTE Junior Akadémia közös cikkíró pályázatára nevezett pályamű. 
(Webrádió)

Címkék

Szabados Ágnes Libertine
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!