Konzultációt indít az MSZP az uniós újjáépítési források felhasználásáról

Belföld, 2021.02.23

Konzultációt indít az MSZP a Magyarországnak járó európai uniós újjáépítési források felhasználásáról - közölte az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) képviselője kedden.

Ujhelyi István a Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón elmondta, Magyarországnak több mint ötezermilliárd forint támogatás jut, amelyet szigorú feltételekkel, célhoz kötötten lehet felhasználni, azzal el kell számolni.

Hozzátette: az EU azt kérte a tagállamoktól, a források felhasználásáról készítsenek reformtervet, amelyet egyeztetnek a társadalmi partnerekkel, önkormányzatokkal, civil és szakszervezetekkel, hogy "ne csupán egy kormány mániáit kelljen finanszíroznia az európai közösségnek".

Az ellenzéki politikus szerint a magyar kormány csak "egy eldugott kis honlapon" tett közzé felhívást, egy néhány oldalas "fércműhöz" kérve a társadalmi partnerek véleményét.

Ez nem egyeztetés, a munkát megspórolja a kormány - hangoztatta. Hozzátette: az MSZP elvégzi a kormány helyett a munkát, nem hagyják, hogy a kormány megkerülje az érdekképviseleteket és átvágja az Európai Bizottságot egy látszategyeztetéssel.

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese közölte, levélben kérik a szakszervezetektől véleményük, javaslataik ismertetését, amelyet Ujhelyi Istvánon keresztül juttatnak el az unió illetékeseihez, segítve ezzel azt, hogy tényleg a munkahelyek megvédésre fordítsák, illetve a magyar családokhoz kerüljön az EU segítsége.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!