Kormányszóvivő: már lehet előzetesen regisztrálni a digitális állampolgárság programba

Belföld, 2024.05.23

Már elérhető az a weboldal, amely közérthetően mutatja be a digitális állampolgárság programot, és a kormányablakokban a programba való előzetes regisztrációra is lehetőség van - közölte Vitályos Eszter kormányszóvivő csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.

Kormányinfó A kormányszóvivő azt mondta: a kormányablakokban lehetőség nyílik az állampolgárok számára, hogy személyazonosságuk igazolása mellett előzetesen regisztráljanak a digitális állampolgárság programba. Az eljárás lényege, hogy a kormányablakban a polgár a mobiltelefonján az előzetes regisztrációhoz tartozó adatokat olvasható kód formájában megkapja és eltárolhatja azt a későbbi aktiváláshoz - tette hozzá.

A digitális állampolgársághoz 14 év feletti életkor, személyazonosító okmány és okostelefon szükséges. Ősztől a polgárok a digitális állampolgárság program alkalmazással igazolhatják személyazonosságukat, első körben a rendőri igazoltatásnál - ismertette.

A kormányszóvivő beszámolt az elmúlt két hétben Magyarországon átadott fejlesztésekről és beruházásokról is, kiemelve a Mol Nyrt. 1,3 milliárd euróból megvalósított tiszaújvárosi Poliol Komplexumát.
(MTI)

Galériánk

Kormányinfó Kormányinfó
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!