Koronavírusban elhunyt a Szegedi Szimfonikus Zenekar egyik művésze

Belföld, 2021.03.20

Február 21-én online közvetített koncertet adott a Müpa nagy koncerttermében a Szegedi Szimfonikus Zenekar, amely után az együttes 12 tagja lett koronavírusos.

A megbetegedett zenészek közül Finta János trombitaművész sajnos életét vesztette.

Március 9-én hajnalban a Covid intenzív osztályon hunyt el Finta János trombitaművész, a Filharmónia volt szegedi kirendeltségvezetője, a város zenei életének ismert és közkedvelt szereplője, aki éveken át igazgatta a Filharmónia Kelet Magyarország KHT-t is. - adta hírül a Szegedi Szimfonikus Zenekar honlapja. Finta János többek között az SZTE Zeneművészeti Kar docense volt.

Az előzmény, hogy a Felfedezések Müpa Home Live koncertsorozat keretében Csajkovszkij, Sosztakovics és Rachmaninov darabjait adta elő a szegedi zenekar február 21-én este fél 8-tól. Több egymástól független forrásunk megerősítette, hogy a sikeres koncertet követően jelentkeztek tömegesen koronavírusos tünetek a zenekar tagjainál. A 12 fertőzött közül sokan enyhébb tünetekkel megúszták a megbetegedést, de a 60 éves trombitaművészt sajnos elragadta a kór. Információink szerint őt a napokban helyezték örök nyugalomra. A zenekar jelenleg nem próbál, a tagok otthon készülnek a következő fellépésekre.
(Webrádió)

Címkék

Szegedi Szimfonikus Zenekar Finta János
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!