Korrupcióval gyanúsítják a nagylaki román tengelysúly-mérőállomás alkalmazottait

Külföld, 2024.02.13

Korrupciógyanú miatt átkutatták kedden az Arad megyei törvényszéki ügyészek a Nagylak-Csanádpalota autópálya-határátkelőhely két tengelysúlymérőpontját, és előállították a romániai közúti infrastruktúrát kezelő társaság (CNAIR) 47 alkalmazottját.

A CNAIR folytatólagosan elkövetett vesztegetés elfogadásával gyanúsított alkalmazottait kommandósok kísérték az aradi rendőrkapitányságra kihallgatásra. Az ügyben a CNAIR temesvári regionális igazgatósága tett feljelentést. A társaság közleménye szerint a CNAIR vezetősége "zéró toleranciát tanúsít" a korrupcióval szemben, és rendszeresen ellenőrzi alkalmazottait - ismertette az Agerpres hírügynökség.

Az actual24.ro portál ügyészségi forrásokra hivatkozva azt írta: az országból kifelé tartó kamionok tengelysúlyát ellenőrző mérőpontokon az alkalmazottak mindegyikének műszakonként 100-150 eurónyi "tiszta bevétele" származott a járművezetőktől begyűjtött kenőpénzből.

Az ügyről szintén beszámoló OpiniaTimisoarei.ro hírportál felidézte, hogy 2019-ben a CNAIR temesvári regionális igazgatóságának vezetőjét és több tisztségviselőjét is őrizetbe vették azoknak a megvesztegetéseknek az ügyében, amelyeket a túlsúlyos teherautók vezetői fizettek a szabályos árumennyiségről szóló mérőponti igazolásokért.

A román közúti áruszállítók szövetsége (UNTRR) szerint a nagylaki autópályaátkelőnél naponta átlagosan 1400 kamion lépi át a határt Magyarország felé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!