Korszerűsítették a csapadékelvezető-rendszert Mórahalmon

Belföld, 2023.09.28

Uniós támogatással, több mint 570 millió forintból korszerűsítették a csapadékelvezető-rendszert Mórahalmon, a homokháti kisvárosban csaknem kilenc kilométer vezetéket építettek vagy újítottak föl - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint a bruttó 574,4 millió forint értékű projekt eredményeként a Csongrád-Csanád vármegyei település belterületének minden városrészén megoldott a csapadékvíz szakszerű kezelése.

A villámárvizek kezelése, illetve a belsőségi csatorna tehermentesítése érdekében egy 2350 köbméter térfogatú záportározót alakítottak ki, megépült a hozzá szükséges 605 méter hosszú leürítő csatorna, továbbá 18 méteres áteresszel bővítették a belsőségi csatorna alsó szakaszát.

A Kissori úti lakónegyed utcáin, valamint a Kissori út egy szakaszán 1530 méter hosszan, valamint a Bástya sori főgyűjtőcsatorna második öblözetében 2860 méter hosszan új csatorna épült. Hat utcában, csaknem 2,5 kilométer hosszan elvégezték a csapadékelvezető-csatorna rekonstrukcióját, a Szegedi út mentén több mint egy kilométeren burkolt medrűvé, 274 méteren pedig zárttá építették át a csatornát, és itt egy új szivattyú gondoskodik az összegyűlő víz átemeléséről.

A projekt kivitelezője a Móra-Kő Betonelem-gyártó Szociális Szövetkezet volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!