Kövér László mielőbbi felépülést kívánt a Maldív-szigetek korábbi elnökének

Belföld, 2021.05.07

Az Országgyűlés elnöke táviratban fejezte ki együttérzését és kívánt mielőbbi felépülést Mohamed Nasídnak, a Maldív-szigetek korábbi elnökének, akinek maléi otthona mellett csütörtökön pokolgép robbant.

Kövér László az MTI-hez pénteken eljuttatott dokumentumban azt írta: "mélységes megrázkódtatással és szomorúsággal értesültem arról, hogy a rezidenciája közelében elkövetett bombamerényletben megsebesült egyik közeli munkatársával együtt". "Engedje meg, hogy a magyar Országgyűlés nevében szívből jövő együttérzésemet fejezzem ki Önnek, és mielőbbi felépülést kívánjak" - tette hozzá.

A házelnök hangsúlyozta: Magyarország elítéli a merényletet, elkötelezett a terrorizmus és a vallási szélsőségek elleni küzdelem mellett. "Kérem, fogadja őszinte nagyrabecsülésem kifejezését" - zárta sorait.

Maldív kormányzati források szerint Mohamed Nasíd ellen merényletet kíséreltek meg. Hatósági források szerint a jelenleg a parlament házelnöki tisztét betöltő Nasíd éppen az autójába szállt be, amikor a robbanás történt, amelyben megsebesült a testőre is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!