Közel 1 millió LEGO a szegedi Postapalotában

Belföld, 2023.12.17

Korábban a Szent-Györgyi Albert Agórában is vendégeskedett az a látványos kiállítás, amely vasárnap kora este zárta be kapuit a Szeged belvárosában található Postapalota irodaház harmadik emeletén.

LEGO-kiállítás a szegedi Postapalotában
Mint portálunk megtudta, a szervező ezúttal társa nélkül, egyedül érkezett, így a bemutatott gyűjtemény is kicsit kisebb volt, de azért még így megtöltött egy hatalmas termet a szegedi Postapalota harmadik emeletén.  

A kiállítás december 9-én vette kezdetét és egészen 17-ig tartott, hétköznap azonban csak csoportokat fogadtak. Az eredeti szettek mellett számos egyedi építményt is megcsodálhattak az érdeklődők, volt közte görög Parthenon, középkori vár, valamint a Circus Maximus kockákból megépített mása is.  

A vasárnap zárult kiállítás közel 1 millió LEGO kockát tartalmazott, melyek között az egyik legértékesebb a Gyűrűk Ura Völgyzugoly szett volt, amely jelenleg is kapható "potom" 200 ezer forintért.  

A kiállított LEGO-k értékét megállapítani nem egyszerű feladat, de az biztos, hogy a tulajdonosának egy kisebb lakás ára már benne nyugszik a számos szettben és egyedi építésben.  

A kiállítás egyébként interaktív is volt, hiszen jó néhány LEGO építményt lehetett működésbe hozni egy gomb lenyomásával. Mozgásba lehetett hozni többek között egy óriáskereket, egy hullámvasutat, egy dodzsemet, valamint több vonatot is. A legtöbb szett egyébként modern város témakörben volt a kiállításon, amely nem nélkülözte a történelmi eseményeket sem. 

A kiállítás felépítése 2 napot vett igénybe, a bontás ehhez képest viszonylag gyors lesz. 
(Webrádió)

Címkék

LEGO-kiállítás Postapalota
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!