Krizsán Szabolcs: 31 sportágat űznek a honvédség 2. sportszázadában

Belföld, 2024.04.30

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 17:04 órakor kiadott, Krizsán Szabolcs: 31 sportágat űznek a honvédség 2. sportszázadában című anyagunk 1. bekezdését az alábbiak szerint pontosítjuk:



A Magyar Honvédség 2. Sportszázadának 139 újonca harmincegy sportágat űz - mondta az MTI-nek az alakulat parancsnoka.

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Krizsán Szabolcs: 31 sportágat űznek a honvédség 2. sportszázadában

Ócsa, 2024. április 30., kedd (MTI) - A Magyar Honvédség 2. Sportszázadának 139 újonca harmincegy sportágat űz - mondta az MTI-nek az alakulat parancsnoka.

Krizsán Szabolcs százados a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj Ócsa Kiképzőbázisán megtartott atom-, biológiai és vegyi (ABV) kiképzésen arról beszélt, hogy a katonákat elég kemény kihívásoknak teszik ki, de a sportban szerzett képességeiket jól tudják hasznosítani.

A kiképzési feladatok között volt a kiugrás égő harci járműből, majd a tűz eloltása, illetve sebesült kimentése harci árokban, harci érintkezés közben. Tüzes akadálypályán is át kellett küzdeniük magukat a katonáknak - fűzte hozzá a százados.

Dobronyi Dorina szakazvezető, öttusázó elmondta, mivel egyéni sportot űz, a kiképzés segít megtanulnia csapatban dolgozni.

Zsivnovszky Péter szakaszvezető, birkózó érdekesnek és hasznosnak nevezte a harckocsi oltását, valamint annak begyakorlását, hogy hogyan kell egy égő embert megmenteni. Hozzátette, hogy szeretne a honvédség keretein belül minél tovább sportolni, és kihasználni a kettős pályamodell adta lehetőségeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!