KTK: Karácsony csődbe vitte az ország leggazdagabb önkormányzatát

Belföld, 2023.06.01

Karácsony Gergely csődbe vitte az ország leggazdagabb önkormányzatát - reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ a főpolgármester csütörtöki Facebook-bejegyzésére, amelyben azzal vádolta a kormányt, hogy a jövő évi költségvetésben fokozná Budapest "kivéreztetését".

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Karácsony Gergely arról "elfelejtett posztolni", hogy hová tüntette Tarlós István korábbi főpolgármester 214 milliárdos megtakarítását.

A gazdasági növekedésnek köszönhetően Budapest iparűzési adóbevételei soha nem látott mértékben növekednek: a 2019. évi 164 milliárd forintról idén várhatóan 271,6 milliárd forintra, 2024-ben pedig még ennél is tovább - írták.

A közleményben úgy fogalmaztak: "Gyurcsány emberei elfoglalták a Városháza összes pozícióját", és Karácsony Gergely most "Gyurcsány felszólítására a kormányt támadja".

A főpolgármester csütörtöki Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy Budapesttől a kormány annyi pénzt akar elvenni, amiből 82 napig működik a város. Hozzátette: ez nem fogják hagyni, mert ez a "Budapest-ellenes politika nemcsak igazságtalan, hanem törvénytelen is".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!