Kunhalmi: minden megyei kórházban biztosítani kell a megfelelő színvonalú ellátást

Belföld, 2022.06.11

Minden megyei kórházban biztosítani kell a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást a válság ellenére is - mondta az MSZP társelnöke szombati online sajtótájékoztatóján.

Kunhalmi Ágnes a szolnoki Hetényi Géza Kórház előtt állva azt mondta, a jövő évi költségvetésben 100 milliárd forinttal szán többet a kormány az egészségügyre, mint tavaly. Ez 4 százalékkal nagyobb forrás a tavalyinál, miközben ennél még a KSH szerint is magasabb az infláció.

Kunhalmi Ágnes azt kérte a kormánytól, hogy kezelje "prioritásként" az egészségügyet, hiszen a magyar emberek egészsége fontos, és a válság ellenére sem lehet elvenni a pénzt ettől a területtől, sőt növelni kell azt.

László Norbert, az MSZP szolnoki önkormányzati képviselője kijelentette: a Fidesz elmúlt 12 évi egészségügyi politikája súlyos problémákat okozott a megyei kórházban is.

A szocialista politikus szerint veszélybe került többek között a szülészeti ügyeleti ellátás.

Emlékeztetett, hogy az országos tisztifőorvos utasítására június közepétől Debrecen és Budapest egy-egy egészségügyi intézményébe küldik a kismamákat, akiknek igy sokszor 100-120 kilométert kell utazniuk mentővel.

László Norbert hangsúlyozta: azt várják Szolnok polgármesterétől, hogy keressen megoldást az ügyre.

Elhangzott az is, az MSZP az ombudsmanhoz fordul, mert szerintük sérti az egyenlő bánásmódhoz fűződő jogot az, ami a szülni vágyó nőkkel történik Szolnokon. Az ügyet a felelős miniszterrel is kivizsgáltatnák.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!