Lánchíd - BKK: A hőség sem hátráltatja a felújítás munkálatait

Belföld, 2022.06.30

A hőségriasztás sem hátráltatja a Lánchíd felújításának munkálatait. Hamarosan a helyükre kerülnek az új útpályát alkotó utolsó acéltáblák, a híd közepén felállított sátrakban folynak a korrózióvédelmi munkák - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A Lánchíd budai hídfőjének rakpart feletti részén a tervezett ütemben haladnak az acélszerkezeti munkák. Elbontották a híd - a rakparti forgalom mellett eddig hozzáférhetetlen - részeit, majd nagynyomású mosóval megtisztították. Elvégezték a szükséges javításokat, hogy felkészítsék a bent maradó részeket az új acél pályatáblák fogadására.

A budai rakpart fölött a járdatáblák többsége a helyére került. A pesti villamos-aluljáró körül tisztítják a felületeket, pótolják a hiányokat. A híd közepén pedig négy sátorban folyik az új acél pályatáblák, a javított bentmaradó szerkezetek, valamint a láncok alsó szakaszának korrózióvédelme - ismertették.

Megemlítették, hogy a tűző napon a híd acélelemeinek hőmérséklete a 60 Celsius-fokot is meghaladja, ám a munkálatok a harmadfokú hőségriasztás alatt sem lassulnak, de eközben - mint írták - kiemelten figyelnek a dolgozók egészségére.

A korszerűsítéssel kapcsolatos hírek a www.lanchid.hu oldalon folyamatosan nyomon követhetők - közölte a BKK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!