Lánchíd - MSZP: gyalázatos, hogy a kormány politikai csatározásra használja a híd ügyét

Belföld, 2020.07.03

A Lánchíd a nemzet egyik legfontosabb szimbóluma, ezért különösen gyalázatos, ahogy a Fidesz és a kormány politikai csatározásokra használja ezt az ügyet - mondta az MSZP fővárosi elnöke pénteken.

Molnár Zsolt az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt nyolc napban arra vártak választ a fővárosiaktól, hogy "rakétákat, pénzszórást és tűzijátékot szeretnének vagy tisztességesen felújított Lánchidat".

A politikus június 17-én jelentette be, hogy Budapest közterületein plexi szavazódobozokat helyeznek el, és műanyagkupakokkal lehet majd szavazni a tűzijátékra vagy a hídfelújításra.

Molnár Zsolt a sajtótájékoztatón megköszönte a budapesti választónak a sok ezer kupakot és a sok ezer aláírást, amellyel kifejezték véleményüket. A sajtótájékoztatón megmutatták, hogy a budapestiek elsöprő többségben szavaztak a hídfelújításra.

A politikus hangsúlyozta: a szocialista párt az emberek pártján áll, érzi a felelősségét, és mindent megtesz azért, hogy a nemzet egysége helyreálljon, és a híd ne elválassza, hanem összekovácsolja az embereket.

Megerősítette a budapesti városvezetés által korábban elmondottakat, hogy "ha a kormány egyetlen fillért sem ad, akkor is fel lesz újítva a Lánchíd".

Molnár Zsolt kitért arra, hogy pár órával korábban "az Országgyűlés fideszes többsége elfogadta a bosszú, a revans költségvetését", amiért tavaly az önkormányzati választáson "Budapesten és az ország jelentős részén nem kértek, nem kérünk a NER és a Fidesz hatalmából". Azt mondta, hogy a most elfogadott költségvetés az embereket cserbenhagyja, az önkormányzatokat ellehetetleníti.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!