Lánchíd - Wintermantel Zsolt: Karácsony Gergely nem húzhatja ki magát a "hídpénzbotrány" felelőssége alól

Belföld, 2024.04.08

Karácsony Gergely főpolgármester nagyon sok válasszal tartozik a "hídpénzbotránnyal" kapcsolatban a budapestieknek - mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Fidesz budapesti szervezete Facebook-oldalán hétfőn közzétett videóban.

Wintermantel Zsolt a Lánchíd felújítását botrányosnak nevezte, megjegyezve, hogy a rekonstrukció ötmilliárd forinttal drágábban, kisebb műszaki tartalommal valósult meg. Továbbá a főpolgármester minden követ megmozgatott, hogy "egy bizonyos cég" végezhesse a munkát, majd "számlagyáros nyomozásban érintett cégeken" keresztül csaknem másfél milliárd forint vándorolt készpénz formájában magánzsebekbe.

Szerinte Karácsony Gergelynek válaszolnia kell arra, hogy miért nem volt jó az eredeti szerződés; miért kellett új közbeszerzést kiírni; miért ragaszkodott az A-Híd Zrt.-hez és miért kellett elfogadni az ötmilliárd forinttal drágább ajánlatot. Választ vár a főpolgármestertől arra is, hogy miért kellett hatvanszorosára emelni az előleget, és "hová vándorolt a másfél milliárd forint".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!