Látott már dinókat darabokban? Szegeden most ennek is tanúja lehetett

Belföld, 2018.07.02

Egyelőre megjósolni sem merik a szakemberek, meddig tart összeállítani a Móra Ferenc Múzeum legújabb kiállításának sztárjait. A dinók egy hosszabb hajóút után érték el Európa partjait: szerencsésen kikötöttek, és most először járnak az öreg kontinensen.

T-Rex Szegeden Még nem tudni, mikor nyílik az Évmilliók urai – Élethű dinók Amerikából című kiállítás, ugyanis a kirakodás után még rengeteg munka vár a múzeumi dolgozókra. Június elején indult útnak egy csapatnyi dinoszaurusz az észak-amerikai Midlandből. A szivacsokból alkotott állatok darabokban érkeztek meg, és mint a lego darabjait, össze kell majd illeszteni a megfelelő részeket. A tárlaton a látogatók találkozhatnak olyan „dinórobotokkal”is, amelyek a Jurassic Park filmekben is szerepeltek. Emellett méretarányos csontváz-rekonstrukciókat, eredeti fosszíliákat is bemutatnak a Móra Ferenc Múzeumban júliustól.



Mivel a hatalmas testű dinoszauruszokat nem kicsinyítették, így a szállításuk mellett az elhelyezésük sem lesz egyszerű a termekben. A kiállítás anyaga csak két hatalmas kamionban fért el, melyeket órákig pakoltak ki a múzeum munkatársai. A hosszú út láthatóan nem viselte meg a tárlat főszereplőit, ám egyelőre nehéz megjósolni, meddig tart összerakni a dinókirakóst. A földön heverő lábak, nyakak csak sejtetik, hogy egy igazi csemege lesz a Móra Múzeum legújabb kiállítása.   
(Webrádió)

Címkék

Dinoszaurusz kiállítás Szeged Móra Ferenc Múzeum. T-Rex

Galériánk

T-Rex Szegeden T-Rex Szegeden
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!